Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Εικονίδιο Favicon

Όταν ένας επισκέπτης πληκτρολογεί μια διεύθυνση στον σελιδοδείκτη του (Safari, Firefox, Opera, IE), δίπλα από τo URL, στην μπάρα διευθύνσεων, εμφανίζεται ένα εικονίδιο, το οποίο εικονίδιο ή θα είναι το default εικονίδιο του σελιδοδείκτη σας ή θα είναι ένα διαφορετικό εικονίδιο, το favicon.ico, ένα αρχείο εικόνας που έχει ορίσει ο διαχειριστής του website.
Πως δημιουργούμε το αρχείο Favicon.ico

Αφού το Favicon.ico θα πρέπει να είναι ένα αρχείο εικόνας, τότε το μόνο που χρειάζεται ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας (πχ. Photoshop) για την δημιουργία του αρχείου, αρχικά ως εικόνα (πχ. .JPG). Η εικόνα θα πρέπει να έχει μέγεθος 16×16 pixels. Ναι, είναι πολύ μικρή εικόνα για ευνόητους λόγους. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα εικονίδιο 32×32 pixel, το μέγεθος του οποίου θα μειωθεί στον σελιδοδείκτη του επισκέπτη.


Το αρχείο της εικόνας θα πρέπει μετά να το μετατρέψετε σε εικονίδιο (αρχείο τύπου .ICO), πράγμα που μπορείτε να το κάνετε με οποιοδήποτε πρόγραμμα κατασκευής εικονιδίων ή ακόμη και online μέσω site που προσφέρουν την υπηρεσία. Μερικά από αυτά είναι: