Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Παρακολούθηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ) "Πάνος Μυλωνάς"

Την Τετάρτη 5/4/2017 επισκεφθήκαμε το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου όπου οι μαθητές παρακολούθησαν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ) ‘Πάνος Μυλωνάς’ με τίτλο: Καν’ το Σωστά.

Το  Ινστιτούτο  Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»  αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με ιδρυτικά μέλη του Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Επιχειρηματικούς Φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC), του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ) και Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ (UN Consultative Status)  για θέματα οδικής ασφάλειας. Έχει δε τιμηθεί με το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ΄εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.   

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος αυτού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία από τον προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, τον προσομοιωτή πρόσκρουσης, τη ζυγαριά συσχέτισης βάρους-ταχύτητας και τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης και να υιοθετήσουν σωστές πρακτικές οδηγικής συμπεριφοράς.