Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Παρακολούθηση διήμερου προγράμματος «Αλλάξτε συμπεριφορές: Ανακύκλω S.O.S.τε!» στο ΚΠΕ Βάμου

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας "Πες το με ένα πλήκτρο", την οποία αποτελούν μαθητές/-τριες από την Α' Λυκείου, πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στα Χανιά από 25/3 έως και 27/3, προκειμένου να συμμετέχει στο Διήμερο πρόγραμμα «Αλλάξτε συμπεριφορές: Ανακύκλω S.O.S.τε!», το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Βάμου. Στόχος του Προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές/-τριες σε επαφή με το πρόβλημα των απορριμμάτων, να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης, της σωστής διαχείρισης των σκουπιδιών και της επαναχρησιμοποίησης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές/-τριες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βάμου, συμμετείχαν σε παιχνίδι γνωριμίας και  παρακολούθησαν παρουσίαση από τον υπεύθυνο του ΚΠΕ κ. Ποντικάκη Φώτη σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων. Στη συνέχεια σε αίθουσες του Κέντρου που λειτουργούν ως εργαστήρια, κατασκεύασαν τσάντες από παλιά ρούχα με την κ. Ανδριάνα Μπάσιου και πραγματοποίησαν εργαστήριο κατασκευής χαρτιού. Ταυτόχρονα έδωσαν στους υπεύθυνους του ΚΠΕ τα δικά τους δωράκια-κατασκευές που είχαν κάνει.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν το εργοστάσιο Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης των απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι, όπου με ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση από τον κ. Χαζιράκη Παναγιώτη, Χημικό Μονάδας, οι μαθητές/-τριες αντιλήφθηκαν με βιωματικό τρόπο τη λειτουργία και τη χρησιμότητά της καθώς και τη μεγάλη αξία της ανακύκλωσης.

Τέλος, οι μαθητές/-τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν (δωρεάν) τα δύο αυτά βράδια στον ξενώνα του ΚΠΕ (Παρθεναγωγείο Βάμου). Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χατζηδάκη Γ., Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου, για τη βοήθειά του κατά τη διάρκεια της διαμονής μας εκεί.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Γεωργουλάκης Γ., Δρούλου Μ. και Φουκαράκη Χ.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Φουκαράκη Χρυσούλα, Ντιντάκη Χριστίνα και Γεωργουλάκης Γιώργος.
Ιστολόγιο του προγράμματος: https://pestomeenapliktro.blogspot.com/